AstraZeneca donerer 9 millioner ansiktsmasker for å hjelpe helsevesenets håndtering av COVID-19 over hele verden

Første sending til Italia leveres denne uken

AstraZeneca donerer ni millioner ansiktsmasker for å støtte helsepersonell rundt om i verden som håndterer den globale COVID-19 pandemien. AstraZeneca samarbeider med World Economic Forums COVID Action Platform, en plattform som er opprettet med støtte fra World Health Organisation (WHO), for å identifisere hvilke land som nå har størst behov. Italia kommer til å få de første sendingene av pustemasker allerede denne uken, og leveranse til flere land vil følge.

”Våre tanker er hos dem som er rammet av denne globale pandemien og hos de tapre menneskene som arbeider i helsevesenet for å ivareta dem. Som konsern har vi prioritert å samarbeide med internasjonale helsemyndigheter og andre for å dele vår vitenskaplige kunnskap og ekspertise. Nå donerer vi disse pustemaskene, samtidig som vi fortsetter kampen mot COVID-19”, sier Pascal Soriot, AstraZenecas konsernsjef.

De ni millioner maskene vil bli produsert og distribuert fra Kina, der denne store og raske innsatsen har kunnet gjennomføres takket være AstraZenecas ledende posisjon og sterke relasjoner med landets helsevesen og industri.

Siden utbruddet av COVID-19, har AstraZeneca gjort flere økonomiske donasjoner og gitt legemidler og personlig verneutstyr til helseorganisasjoner i Kina og flere andre land over hele verden.

AstraZeneca er et globalt, innovasjonsdrevet, biofarmasøytisk selskap med fokus på forskning, utvikling og markedsføring av reseptbelagte legemidler, hovedsakelig for behandling av sykdommer innen tre terapeutiske områder: luftveissykdommer, kreft, kardiovaskulære sykdommer, nyresykdommer og metabolske sykdommer. AstraZeneca opererer i over 100 land og dets innovative medisiner brukes av millioner av pasienter over hele verden.

Kontaktpersoner:

Christina Malmberg Hägerstrand
Media Relations Director, Sweden and Nordic-Baltic
+46 855 253 106
christina.malmberghagerstrand@astrazeneca.com  

Elisabeth Ohlsson
Daglig leder AstraZeneca Norge
+47 909 36 937
Elisabeth.ohlsson@astrazeneca.com 

 

NO-6572-03-20-AZ